ABARSAKarışık bitki çayı
₺365.00
İçindekiler: Yulaf Ezmesi, Kantaron, Fesleğen, Aynısefa. Net 90 gr. ± 2 gr.
Kullanım: Midesinde rahatsızlık olmayanların sabah, akşam yemeklerden 30 dk. önce; midesinde rahatsızlık olanların ise, yemeklerden 2 saat sonra içmeleri tavsiye edilir. Bir su bardağı kaynar suya bir tatlı kaşığı karışım çay ekleyip 20 dk. demlendikten sonra süzüp içiniz. İsteğe göre bal, pekmez, şeker ile tatlandırılabilir.
Ürün kullanılırken, gün içerisinde ayrıca yulaf ezmesi, lahana, pırasa, havuç tüketilirse daha çabuk sonuç almak mümkün olur.
Saklama koşulları ve uyarılar: Hamile ve emziren bayanların kullanması tavsiye edilmez. Tavsiye edilen günlük dozu aşmayınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Emniyet bandı yırtılmış ürünleri satın almayınız. ŞİFAVİ
SİPARİŞİNİZLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN;
MÜŞTERİ TEMSİLCİLİĞİ 0850 802 91 68
Açıklama
Kolit ve Crohn rahatsızlıklarının da oluşabildiği barsaklar, vücudumuzun en büyük yapılarından biridir. İnce ve kalın barsak olmak üzere iki farklı yapıya sahiptir. Barsakların kendisinden veya vücudun diğer bölümlerinden kaynaklı birçok problemleri vardır. Bu problemler, alınan gıdaların sindirimi ve emilimini etkileyip ishal ve kabızlık gibi rahatsız edici belirtiler yol açabilir. Kolit, kalın bağırsak iltihaplarının genel ismidir ve genelde stres ile ilaç kullanımından kaynaklanan türleri ilaç kullanımının kesilmesi ve stressiz yaşam ile kendiliğinden de düzelebilmektedirler. Kronik olan ve tedavi edilmezse ileride tehlikeli durum oluşturabilecek türleri iltihabi barsak rahatsızlıkları olarak tanımlanmaktadır.
Barsak rahatsızlıklarının “iltihabi barsak rahatsızlıkları” olarak tanımlanan bölümü; nedeni kesin olarak bilinemeyen, bağışıklık sistemindeki sorunlar, kalıtımsal nedenler ve çevresel faktörler ile oluştuğu düşünülen crohn rahatsızlığı ile ülseratif kolit rahatsızlığını içermektedir. İltihaba neden olabilen crohn rahatsızlığı genelde ince bağırsağın son kısmı ile kalın bağırsağın başlangıç bölümünü tutar. Bu rahatsızlıkta bağırsakta yara oluşmaz. En çok görülen belirtileri; kramp şeklinde karın ağrısı, ishal, ateş, kilo kaybı ve şişkinlik hissidir. Ülseratif kolit rahatsızlığı ise kalın barsağın iltihaplanması ile seyreden ve genelde son bölümünün tutulumudur. Kalın bağırsağın iç yüzeyinde yaygın yaralar ve iltihabi polipler oluşur. İshal, çok sayıda dışkılama, karında şişme, halsizlik ve ateş en sık görülen belirtileridir.
ABARSA, barsak rahatsızlıkları kolit, crohn vb. için üretilmiştir. Kısa süreli kullanımda rahatsızlıkların azalmasına, iki ay ve daha uzun süreli kullanımda ise kalıcı iyileşmeye yardımcı olur.
Diğer barsak rahatsızlıklarından çölyak rahatsızlığı için ACYAK ve Huzursuz barsak sendromu (spastik kolit) için AHBARS isimli ürünlerimiz tavsiye edilir.