AFLEC
Karışık bitki macunu
(Sinir sıkışıklığı, karpal t.)

455.00

İçindekiler: Zerdeçal, Zencefil, Meyan Kökü, Susam Yağı, Ayçiçek Yağı, Keten Yağı, Mısır Yağı, Ceviz Yağı, Kakao Yağı. Net 160 gr. ± 5 gr.

Kullanım:  Midesinde rahatsızlık olmayanların sabah, akşam yemeklerden 30 dk. önce; midesinde rahatsızlık olanların ise, yemeklerden 2 saat sonra;  bir çay kaşığı macunu su ile yutması tavsiye  edilir.

Saklama koşulları ve uyarılar: Hamile ve emziren bayanların kullanması tavsiye edilmez. Tavsiye edilen günlük dozu aşmayınız. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Emniyet bandı yırtılmış ürünleri satın almayınız. ŞİFAVİ

SİPARİŞİNİZLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN;

MÜŞTERİ TEMSİLCİLİĞİ    0850 802 91 68

Açıklama

Sinir sıkışması, sinirlerin bulundukları yollar boyunca, bazı noktalarda ve belli nedenlerle ortaya çıkan sıkışmalarına verilen addır. Sinirin bulunduğu yerdeki kas, kemik veya tendonlar veya kitleler sinire baskı uygular ve bu da sinirin o bölgede sıkışmasına sebebiyet verir. Sinirler, vücutta hissetme, dokunma, yanıt verme, refleks oluşturma gibi pek çok işlevde görev alır. Bu sebeple sinirin herhangi bir noktada sıkışması çokça şikayete neden olur.

Sinir sıkışmaları daha çok vücudun üst yarısındaki ve özelde de kollardaki sinirlerde görülür. Tedavi sürecini, sinirin sıkıştığı yer, sıkışmanın nedeni, sıkışma boyutu gibi durumlar belirler. Sinir sıkışması, daha çok genç erişkinlerde görülür. Bu yaş grubunda daha çok mesleki aktiflik olarak veya yoğun çalışmalara bağlı olarak oluşur. Sinirlerdeki bu sıkışma, bu yaş grubunun işlevselliğinde azaltmalar yapar. 40’lı yaşlardan sonra görülen sinir sıkışmasında daha çok hormonların rolü vardır. Sinirdeki bu sıkışma, pek çok vücut bölgesinde görülebilir. Bunda vücudun tüm noktalarına sinirlerin ulaşmasının rolü vardır.

Sinir sıkışmasının belirtileri, etkilenen sinire ve bölgesine göre değişmekle beraber genel olarak sıkışmanın olduğu vücut bölgesinde; uyuşma, dokunma-basınç-hissetme duyularında kayıp, özellikle geceleri artan şiddette ağrı, o vücut bölgesinde karıncalanma hissi, sinirin uyardığı kaslarda güç kaybı veya güçte azalma, el ve ayaklarda hareket güçlüğü şeklindedir. Bu nedenlere bağlı olarak sinir çevresindeki kitle, kas, tendon veya kemikteki değişikliklere bağlı olarak sıkışmalar oluşur ve bu da sıkışmanın olduğu vücut bölgesinde kendini hissettirecek ağrılara sebebiyet verir.

Sinir sıkışmalarına neden olabilecek durumların başlıcaları; travmalar( koltuk altına veya dirseğe darbe, kırıklar, dize darbe yemek, uyluk kemiğinde kırılma), iyi huylu kitleler, eklem enfeksiyonları, şeker ve troid hastalığı, ayaklarda ödem, ayak bileğinde kırılma veya incinmeler, obezite, eklemlerde kireçlenmeler, gebelik, mesleki durumlar (ayakkabı boyacılığı, bilgisayar işi ile ilgilenme, el işçiliği ile ilgilenme) ve uzun süreli masa başında çalışmalar, el ve parmakların çok çalışacağı ev işleri yapmak olarak sıralanabilir.

Sinirin bazı noktalardaki sıkışması özel isimler alır. sinir sıkışmasının en sık rastlanan tipi Karpal Tünel Sendromu’dur. Özellikle 20-40 yaş arası genç erişkinde görülür. Daha çok kadınlarda görülen bir durumdur. Ev hanımlarında fazla ev işi yapmaya bağlı olarak sık oluşur. Diyabet hastalarında, iltihaplı romatizma hastalarında ve tiroid hastalarında Karpal Tünel riski artar. Bu rahatsızlıkta koldan uzanıp el bileğine gelen median sinir el bileğinde karpal tünelde baskıya uğrar. Buradaki sinirdeki sıkışmaya bağlı olarak elde, ilk üç parmakta ve yüzük parmağının yarısına kadar olan kısımda sıkışmaya bağlı şikayetler görülür. Bu şikayetler, karıncalanma, ağrı, uyuşma, el ayasında zayıflama, hissizlik gibi durumlardır. Gece ağrı şiddeti artar. Hastalar, ellerini bilekten itibaren sallamaktan fayda görürler.

Sinir sıkışmalarının yanısıra, sinir liflerinin zedelenmesi sonucu oluşan sinir hasarı vakalarının en sık raslananı ise yüz felcidir. Sinir hasarı nedeniyle yüz kaslarının hareket edememesine yüz felci denilir. Sinir hasarı geçici veya kalıcı olabilir. Yüz kasları düşmüş gibi görünebilir veya zayıf düşebilir. Yüz felci sadece sağ veya sol yüzde ya da her iki tarafı da etkileyecek şekilde ortaya çıkabilir. Bazen alın ve göz kapağı hareketleri korunur bazen alın, göz kapağı ve yanak kasları beraber tutulur. Yüz siniri (fasiyal sinir) iltihabı, inme, kafa travması, baş ve boyun tümörleri yüz felcine yol açan başlıca nedenlerdir. Sinir iltihabında sorun aniden gelişirken tümörlere bağlı yüz felci uzun bir sürede kademeli olarak gelişir.

Yüz felci, yüze gelen sinir liflerinin zedelenmesi sonucu yüzün mimik kaslarındaki hareket kaybı nedeniyle oluşur. Yüz felci, her yaşta görülebilir, yenidoğan bebeklerde doğum sırasında travma nedeniyle oluşabilir. Sinir hasarı yüzde mimik kayıplarına neden olmakla birlikte yüzde ağrı, baş ağrısı ve baş dönmesi, kulak ağrısı ve çınlaması, sese karşı hassasiyet, konuşma zorluğu, salyayı tutamama gibi sorunlara neden olabilir. Yüz felcinin en önemli nedenleri enfeksiyonlardır ama başka pek çok nedenle de gelişebilir. İnme de yüz felci için oldukça ciddi bir risk faktörüdür. İnme türüne bağlı olarak, beyin hücrelerine zarar verir ve buda yüz felcine neden olabilir. Yüz felci özellikle kış aylarında artar.

Aflec, karpal tünel sendromu (el bileği ve bacakta) ve yüz felci gibi, sinir sıkışıklığı rahatsızlıklarını gidermek üzere üretilmiştir. Karpal tünel sendromu, bileğini sık kullananlar ile doğuştan yatkın olanlarda sık görülür. Tedavi edilmediğinde ilerleyen bir hastalıktır. Bir ay gibi kısa süreli kullanımda bile ağrı, uyuşukluk, güçsüzlük vb. rahatsızlıkları azaltır, çok iyi sonuçlar verir. Yüz felci için de çok etkilidir ve yüz felcinde hareket kısıtlılığını büyük oranda giderir. Ürün kısa sürede, sinir sıkışması olan bölgedeki iltihap ve ödemi gidermeye ve sinir yatağının kayganlaşmasına, iki ay ve daha uzun süreli kullanımda ise tam olarak iyileşmeye yardımcı olur.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

AFLEC
Karışık bitki macunu
(Sinir sıkışıklığı, karpal t.)
” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir